Kuddebeest Coaching

kuddebeest coaching coachings

Paardencoaching

Je bent gek op het leven en koestert stoute dromen. Maar ergens in de mallemolen van de maatschappij ben je jezelf kwijtgeraakt. Steeds maar meer, groter, sneller… Je dromen zijn ondergesneeuwd.
Je voelt je leeg, bedrukt of kwaad. Je hebt vaak het gevoel de persoon te veel in de kamer te zijn, het vijfde wiel aan de wagen. Je sleept jezelf naar het werk. Je relatie staat onder grote druk. Je worstelt met de zin van jouw bestaan … Maar je wil niet bij de pakken blijven zitten! Je gaat op zoek naar hulp. Deze openheid naar hulp, de moed om jezelf echt te willen zien, is de enige voorwaarde voor verandering.

“Lose your mind and come to your senses”

Fritz Perls

Je kan bij ons terecht voor individuele, duo- en groepsessies waarbij we samen aan de slag gaan met zaken die jij wil veranderen.
De eerste sessie is een kennismakingssessie waarbij de eerste inzichten zich alvast tonen. In een vervolgtraject kunnen we bepaalde thema’s verder uitdiepen om uiteindelijk tot nieuw gedrag te komen waarbij jij je prettig voelt.
Een coachsessie kan éénmalig zijn of volgens een traject en is zowel individueel als in teamverband geschikt.

Alles gebeurt daarbij naast het paard, nooit erop.

In mijn werk als coach in de natuur ben ik dan ook niet zozeer bezig met het verstandelijk oplossingen zoeken voor problemen, en het met wilskracht bereiken van doelen, maar kijk ik naar wat de natuur ons spiegelt, hoe jij in je staat van vertrouwen en flow kunt komen. Ik focus op het eigen inzicht en intuïtie om vanuit een diep vertrouwen te zien wat er nodig is, wat er echt bij jou past, wat jouw weg is en wat er nodig is om hier stappen in te zetten en keuzes te maken voor een prettig en gezond leven voor jezelf en je omgeving.

We ontvangen je in een rustgevende, natuurlijke omgeving en brengen je in contact met je eigen gevoelswereld. Door de directe feedback van het paard kunnen we experimenteren met gedrag en de invloed hiervan op het paard.

Voor je het weet sta je anders in de werkelijkheid en zijn je negatieve gevoelens vervangen door positieve ervaringen, eerst in de wei en daarna in jouw eigen wereld.

Persoonlijke Coaching

We gaan samen op zoek naar oplossingen die je bij jezelf zal vinden.
Tijdens een korte intake maken we kennis en bespreken we jouw verwachtingen.

Vervolgens ga je ervaren met het paard waarbij je uit je hoofd en naar je gevoel gaat. Bij het uitvoeren van eenvoudige activiteiten naast het paard (nooit erop) worden je ervaringen en de reacties van het paard door mij geobserveerd. Door het objectief teruggeven van deze observaties en het stellen van vragen kom je al snel tot inzichten.
Thema’s die onbewust waren, worden nu bewust en kunnen aangepakt worden. Er ontstaan metaforen die verwijzen naar het dagelijkse leven.
Samen bekijken we welke oplossingen zich aandienen en wat voor jou het beste werkt. Met de paarden kan je volop experimenteren om te kijken waarbij jij je prettig voelt.

Het paard brengt je naar het hier en nu en naar je eigen gevoelswereld. Je krijgt volop de ruimte om te ervaren, te voelen en te experimenteren. Zonder enig oordeel geeft het paard feedback op wie jij bent.

Alles gebeurt daarbij vanuit vertrouwen op het proces. Wat zich het meest in je onbewuste manifesteert, zal zich ook als eerste aanbieden tijdens de coaching.

“You may be able to fool other humans and even yourself at times but you can count on the average horse to let you know exactly where you stand.”

Linda Kohanov

Thema’s die aan bod kunnen komen zijn:

 • laag zelfbeeld
 • (zelf)vertrouwen
 • burn out of depressie
 • grenzen leren stellen
 • wie ben ik? (zelfontwikkeling)
 • nee leren zeggen zonder schuldgevoelens
 • perfectionisme
 • hoe omgaan met stress
 • balans terugvinden
 • pestgedrag
 • verwerking van een verlies
 • loopbaanbegeleiding

Duo coaching

Je kan ook per twee deelnemen aan een coaching. Als partners, familieleden, collega’s of onder vrienden voor het versterken en ontwikkelen van relaties.
Bij spanningen binnen een gezin, worstelingen in een relatie of om de samenwerking te bevorderen.

We kijken dan naar wat jullie van elkaar verwachten en onderzoeken hoe dat vormgegeven kan worden. Welke stappen kunnen jullie ondernemen om je beiden goed te voelen in de relatie.

Team / Groep / Gezinscoaching

Het samenleven of samenwerken omvat heel wat uitdagingen.

 • Hoe kan talent zich ontwikkelen?
 • Hoe kom je blokkades op het spoor?
 • Welke verwachtingen hebben wij van elkaar en hoe werken we deze uit?
 • Hoe verwerken we bepaalde gebeurtenissen?
 • Hoe zorg je ervoor dat spanningen worden opgelost?
 • Hoe motiveer je teamleden?
 • Hoe combineer je leiderschap met collegialiteit?
 • Hoe voorkom je burn out?
 • Hoe doorbreek je routine?
 • Hoe ondervangen we jaloezie, pesten of weigering om samen te werken?

Connection is the energy created between people when they feel seen, heard and valued

Brené Brown

Een paard voelt de dynamiek in een groep mensen feilloos aan en reageert hier direct op. Dit biedt veel kansen om de verhoudingen tussen collega’s of binnen een familie of groep in kaart te brengen. Onuitgesproken gevoelens en overtuigingen komen vanzelf aan het licht. Van hieruit leert ieder zijn eigen rol op te nemen en pakken we spanningen aan.

Ook wanneer je er met je collega’s even helemaal tussenuit wil, kan je bij Kuddebeest Coaching terecht voor een teambuilding met paarden. Samen met de paarden gaan jullie een activiteit doen en als extra krijg je ook een leerzame ervaring mee.
Bij een bedrijfsuitje houden wij het wel luchtig, maar het kan gebeuren dat de paarden thema’s aanstippen die in het team of binnen het bedrijf spelen. Mocht blijken dat behoefte bestaat aan een nadere uitwerking van iets dan kan dat natuurlijk altijd ingepland worden.

Voor groepssessies werk ik samen met collega’s uit België en Nederland. We kunnen ook op locatie werken.

Contacteer me voor meer info. Schrijf je in met je team, gezin of groep en beleef een unieke leerervaring die de interne dynamiek verbetert.

Systemisch Coachen​

We leven allemaal in verschillende kuddes of systemen. Denk maar aan een gezin, een vriendengroep, een familie, een werkomgeving, sportvrienden, enz.
Het kan voorkomen dat de oorzaak van het probleem niet bij jou ligt maar bij iemand uit jouw systeem, uit jouw kudde. Een opstelling met meerdere paarden en/of representanten kan dan helpen om dit helder te krijgen en inzichten te ontvangen.

Het niet weten kunnen verdragen is cruciaal om antwoorden te krijgen.

Eckhart Tolle

Contacteer ons

Goesting gekregen? Wil je meer weten of meteen een datum inplannen? Laat hier je bericht achter en wij nemen contact met je op.