Kuddebeest Coaching

Paarden brengen ons naar het huidige moment

Onze wens om een relatie met dieren te hebben dateert van tienduizenden jaren geleden. Het lijkt erop dat er iets speciaals en mystiek is in het verbinden met paarden. Mensen van alle leeftijden voelen zich aangetrokken tot paarden vanwege hun magische schoonheid, gratie, majestueuze gestalte en kracht. Daarom lijkt de aanwezigheid van paarden mensen op verschillende manieren te transformeren.

Klinische studies hebben aangetoond dat wanneer mensen in de omgeving van paarden zijn, dit de hersengolfpatronen verandert. De aanwezigheid van paarden brengt ons meer in het huidige moment, we kalmeren, worden meer gefocust en geconcentreerd. Transformatie vindt plaats.

paarden brengen je in het hier en nu

De afgelopen twintig jaar hebben we veel geleerd over de gunstige effecten van de aanwezigheid van paarden. Deze positieve interactie met paarden wordt dan ook graag voor therapeutische ontmoetingen met mensen gebruikt. De positieve ervaringen met mens-paard interacties hebben zowel op fysiek, emotioneel en mentaal gebied een diepgaande genezing aangetoond. In de omgeving van paarden beginnen kinderen vaker hun gevoelens te uiten en krijgen meer zelfvertrouwen. Ook vrouwen leren omgaan met misbruik, stellen grenzen, staan sterker in hun schoenen en worden zelfzekerder. Bazen worden meer gevoelige leiders en teams groeien naar elkaar toe wanneer ze samen activiteiten met de paarden uitvoeren. Veteranen hebben het gevoel dat ze eindelijk beter kunnen omgaan met wat ze hebben meegemaakt en nog veel meer…

Het is geweldig om te observeren hoe mensen, als ze worden gevraagd om zich met hun hart te verbinden, meer zelfvertrouwen krijgen terwijl ze een dier van 500 kg door een hindernisbaan leiden. Paarden zijn responsieve dieren. Ze zijn zich altijd bewust en heel gevoelig voor wat er in hun omgeving gebeurt. Paarden hebben evenveel individuele persoonlijkheden, fysieke vaardigheden en beperkingen als de mensen waarmee ze werken. Het beste van alles is dat paarden nooit liegen en onmiddellijke en eerlijke feedback geven. Deze feedback zorgt voor een veilige en oordeelloze omgeving en wordt gebruikt in het coachingproces.

Equine Assisted Coaching-sessies kunnen leuk en plezierig zijn maar ook heel confronterend. Ze kunnen blokkades opheffen en bevrijden, inzichten tonen en leiden tot verandering. Ze brengen ons terug naar ons natuurlijk evenwicht zodat we ons opnieuw verbinden met onszelf en vertrouwen krijgen in onze kwaliteiten. De sessies bij Kuddebeest Coaching zijn altijd afgestemd op de behoeften van het individu.