Kuddebeest Coaching

Sjamanistisch coachen met paarden

Een sjamaan is iemand die zich beweegt door het stoffelijke niveau, het elementen niveau, het niveau van de geest en het niveau van de ziel om informatie te vinden in het belang van de tribe. 

En die tribe daar wil ik mij ook voor inzetten. Mensen inzichten aanreiken om ze goed in hun vel te doen zitten, om ze te verbinden met zichzelf en als gevolg daarvan ook met de ander, daar doe ik het voor. Een sjamaan beroept zich daarvoor op het alwetende ‘veld’. Want daar liggen zoveel mogelijkheden, je moet ze alleen kunnen en durven zien.

Vandaag liet Nadja De Vlaeminck ons zien hoe we het ‘veld’ optimaal kunnen benutten en wat het ons kan brengen.
We leren dat iedereen geprogrammeerd is. Doorheen je hele leven zijn er allerlei situaties en mensen die ervoor zorgen dat jij jezelf nu op een bepaalde manier gedraagt en bepaalde overtuigingen met je meedraagt. Helaas kunnen die patronen en overtuigingen je op dit moment soms in de weg staan om te bereiken wat jij wil. Om je heel te voelen. En dan is het ‘veld’ er om dat bewust te maken.

De dag begint met een sessie in de paddock, 10 mensen en 4 paarden. Nadja vraagt ons de dieren niet aan te raken zodat ze vrij zijn in het helder maken van wat bewust mag worden. 

Al snel komen bij mij de eerste inzichten. De paarden laten zien dat ik mag ontvangen. Zonder dat ik het zelf besef, laat ik met mijn lichaamstaal zien dat ik mij afsluit doordat ik mijn handen in elkaar gekruist heb ter hoogte van mijn bekken. Een van de paarden komt erin bijten en maakt zo duidelijk dat ik mezelf niet moet afsluiten. Ik mag ontvangen. Nadja voegt daar nog aan toe dat ik mijn levensenergie mag ontvangen en ook mag laten stromen. Maar hoe doe ik dat?

Tijdens een volgende oefening is het de bedoeling dat we elkaar coachen dmv de zonet aangeleerde technieken.
Ik kom te weten dat ik een enorme energieboost voel wanneer ik mij kan “verwonderen”. Verwondering voelen helpt mij te voelen dat ik leef! Dat kan over grote dingen gaan maar nog veel liever over hele kleine. Ziedaar, mijn levensenergie!
En dan gebeurt het. Het paard, dat al de hele tijd bij ons staat, gaat opeens liggen. Verwonderd kijk ik toe. Alsof het paard zegt: Laat je maar eens overspoelen door die verwondering van jou. Zachtjes ga ik ernaast zitten. En dan…BAM! Het valt me binnen alsof ik het altijd al geweten heb. Een wonder kan je niet sturen. Je kan het niet in de hand werken of controleren. Dus laat in hemelsnaam die controle los! Probeer toch niet altijd krampachtig grip te krijgen op de dingen. Laat ze ontstaan dan zijn ze zoveel mooier en wonderlijker!

Dank je. (zucht)